شهریورماه در مدرسه گفتوگو!
در طراحی برنامه شهریورماه ۱۴۰۲ تلاش کردهایم اهداف زیر را دنبال کنیم:
- توجه به جایگاه والدین و توسعه دانشی و بینشی ایشان
- توجه به بعد فلسفی و دانشی معلمی در عمل تربیتی خود
- رشد دورههای آفلاین و غیرتعاملی با در نظر گرفتن فرصتهای بازآموزی
- در نظر گرفتن دورههایی ویژه کودکان و نوجوانان
- از امکان ثبتنام یکجا (همه رویدادهای شهریورماه به صورت یکجا) و تخفیف ویژه آن غافل نشوید!
وبینار روابط نوجوانان: درک دوستیها و علایق
در دنیای امروزی که به سرعت در حال تحول است نوجوانان روابط خود را به گونهای پیش میبرند که نسلهای قبلی نمیتوانستند پیشبینی کنند. این وبینار به دنبال ارائه بینشها و راهکارهای ارزشمندی برای والدین برای درک بهتر و حمایت از نوجوانان خود در این مرحله حساس از رشد است. در طول وبینار، دکتر احمدرضا آذربایجانی به جنبههای چندوجهی روابط نوجوانان میپردازد و به چالشها و فرصتهایی که ارائه میدهند میپردازند. از دوستیها گرفته تا قرار ملاقاتها و تعاملات آنلاین، چگونگی ایجاد ارتباط بین نوجوانان و نقش والدین در تقویت پویایی روابط سالم را بررسی خواهیم کرد. از طریق تجربههای واقعی زندگی و راهنماییهای واقعی، شرکتکنندگان درک عمیقتری از عوامل عاطفی، روانی و اجتماعی که بر روابط نوجوانان تأثیر میگذارند به دست خواهند آورد. همچنین در این وبینار درباره راهبردهای ارتباطی برای برقراری گفتوگوی باز با نوجوانان بحث خواهیم کرد که به والدین اجازه میدهد تا ضمن احترام به استقلال کودک، راهنمایی ارائه دهند. در پایان وبینار، شرکتکنندگان به بینشهای عملی مجهز خواهند شد به نوجوانان خود کمک کنند تا روابط محترمانه، فراگیر و متعادلی ایجاد کنند که به رشد و رفاه کلی آنها کمک کند.
زمان برگزاری وبینار
روز پنجشنبه ۹ شهریورماه ساعت ۱۵ الی ۱۷:۳۰
رویداد ششمین دوره کافه فلسفه در مدرسه گفتوگو
یکشنبه صبحها که پاریس آرامترین ساعتهای هفته را سپری میکند در گوشهای از میدان «باستیل» عدهای گرد هم جمع میشوند تا قهوهای بنوشند و از فلسفه گپی بزنند. این کافه به همت مارک سوته تاسیس شدهاست. مارک سوته دکترای فلسفه در شناخت نیچه داشت و استاد دانشگاه بود. او میگوید: «دیدم برای خروج فلسفه از مدرسه و دانشگاه و دسترسپذیر کردن آن برای همهی شهروندان امکانات فراوانی وجود دارد». چندی از آشنایی سوته با کافه دفق نگذشت که هیاهوی نخستین کافه فلسفه فرانسوی بین روزنامهنگاران پیچید و موج انبوهی از پاریسیها از منطقههای مختلف به میدان باستیل پاریس سرازیر شدند.
در رویداد کافه فلسفه با تسهیلگری دکتر یحیی قائدی قرار است به پرسش اساسی زندگیمان بپردازیم.
زمان برگزاری رویداد
روز یکشنبه ۱۲ شهریورماه ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰:۳۰
وبینار ژان ژاک روسو: تربیت، طبیعت و آزادی
ژان ژاک روسو، فیلسوف موثر قرن هجدهم میلادی، دیدگاههای انقلابی در مورد تربیت داشت که همچنان نظریهها و شیوههای آموزشی امروز را شکل میدهد. روسو معتقد بود که تربیت باید متناسب با رشد طبیعی فرد باشد و بر اهمیت خودیابی و خودمختاری تأکید داشت. او از یک رویکرد آموزشی حمایت میکرد که به کنجکاوی و خلاقیت ذاتی کودک احترام میگذارد و در عین حال رابطه هماهنگ با دنیای اطراف را تقویت میکند. ایدههای روسو از هنجارهای رایج زمان خود که اغلب بر نظم و انضباط سختگیرانه و همنوایی تأکید میکردند، متفاوت بود و فلسفه آموزشی او را به یک حرکت پیشگامانه تبدیل کرد که همچنان الهامبخش مربیان و والدین است. در این وبینار که قسمت دوم از مجموعه «ادیسه تربیت: سفر از طرق لنزهای فلسفه» به شمار میرود قرار است به بررسی آرء تربیتی و دیدگاههای روسو فیلسوف بزرگ سوئیسی بپردازیم.
زمان برگزاری وبینار
روز پنجشنبه ۱۶ شهریورماه ساعت ۱۵ الی ۱۷:۳۰
وبینار داستانِ قصه در تربیت کودک
همانطور که داستاننویس مشهور نیل گیمن، زمانی گفت «داستانها تنها راه مطمئنی هستند که ما برای لمس یکدیگر داریم.» این جمله تاثیر عمیق داستانها بر ارتباطات و درک انسانها را نشان میدهد. در امر تربیت کودکان، داستانها نه تنها پیوندی قوی بین والدین، معلمان، مراقبان و کودک ایجاد میکنند، بلکه حس درک اجتماعی و تجربه مشترک را در او ایجاد میکنند. وقتی کودکان داستانهایی را از والدین، معلمان یا بزرگترهای خود میشنوند، احساس میکنند دیده شده، شنیده شده و ارزش دارند. داستان سرایی خود تبدیل به مبادلهای صمیمی از خرد، ارزشها و فرهنگ بین نسلها می شود. این عمل یک محیط پرورشی را رشد می دهد که در آن کودکان احساس امنیت میکنند و برای کشف احساسات و ایدههای پیچیده آماده هستند. بنابراین، گنجاندن قصهگویی در تربیت کودکان نه تنها به یک روش آموزشی، بلکه راهی عمیق برای شکلدهی به ذهنها و قلبهای جوان است و تاثیری ماندگار بر رشد و تکامل آنها میگذارد. در این وبینار اهداف و سرفصلهای متنوعی از نقش و کارکردهای داستان در تربیت کودکان ارائه خواهد شد. همچنین بخشی از کارگاه به تجربه عملی اجرای مرحل قصهگویی اختصاص خواهد یافت.
زمان برگزاری وبینار
روز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه ساعت ۱۶ الی ۲۰
وبینار قلب فرزندپروری: گفتوگو و آینده فرزندان
خانواده، یک سازمان اجتماعی کوچک است که روابط اعضای آن، بخصوص روابط والدین با فرزندان، مهم ترین عنصر شکلدهنده این سازمان است. رشد مطلوب و سالم فرزندان در تمام ابعاد مرهون ارتباط موثر و مطلوب والدین با فرزندان میباشد. تحلیلهای نظری و تجربی بسیاری به ارتباط موثر والدین با فرزندان اختصاص یافتهاست و برای آن اهمیت و ارزش خاصی قائل شدهاند. از سوی دیگر، مطالعات و تحقیقات فراوانی به اثر فرزند بر هر یک از والدین و دیگر اعضای خانواده یا بر کل خانواده به عنوان یک رابطه دوجانبه و تأثیر متقابل توجه داشتهاند، اما بررسی مبانی روانشناختی ارتباط موثر و مطلوب والدین بر فرزندان از مهمترین مسائل در حریم خانواده و سلامت روانی آن تلقی میشود. آگاهی و شناخت کافی و عمیق از این مبانی میتواند ما را در پرورش شخصیت سالم فرزندان در خانواده یاری رساند و روشهای مناسب و موثر را برای چگونگی و نحوه ارتباط والدین با فرزندان به دست دهد . از دیگرسو گفتوگو قلب ارتباط انسانهاست و دیگر جوانب برآن نهاده میشود. گفتوگوی درست و اصولی بین اعضای خانواده و تبادل اندیشه میان اعضا میتواند زمینهساز شکلگیری مناسب هویت و شخصیت فرزندان شود. برای ایجاد پیوند قوی بین والدین و کودک و تربیت فرزندان، داشتن ارتباط موثربا فرزندان در سایه آموختن مهارتهای گفتوگو و برطرف کردن موانع آن ضروریاست.
زمان برگزاری وبینار
روز پنجشنبه ۳۰ شهریورماه ساعت ۱۵ الی ۱۸
ثبتنام یکجا در وبینارهای شهریورماه
با تکمیل فرم زیر و رفتن به صفحه پرداخت در وبینارهای روابط نوجوانان: درک دوستیها و علایق + روسو: تربیت، طبیعت و آزادی + داستان قصه در تربیت کودک + قلب فرزندپروری: گفتوگو و آینده فرزندان به صورت یکجا و با پرداخت ۶۵۰/۰۰۰ تومان به جای ۷۵۰/۰۰۰ تومان ثبتنام کنید.