تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید 

تو یکی نه‌ای هزاری تو چراخ خود برافروز

که یکی چراغ روشن ز هزار مرده بهتر

که به است یک قد خوش ز هزار قامت کوز

«مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، دیوان شمس – غزل شماره ۱۱۹۷»

گروهی از مراکز و موسسات فرهنگی به منافع اقتصادی با ظاهر فرهنگی می‌اندیشند و تحت تأثیر نیاز جامعه واکنش نشان می‌دهند و گروهی نیز برای بالابردن سواد فرهنگی می‌کوشند و محور اصلی فعالیت خود را ترویج و توسعه‌ی خلاقیت، فضای نقد و استدراک مبتنی بر زیبایی‌شناسی (چه به لحاظ بهره مندی از هنر و چه به لحاظ بهره‌مندی از مصادیق اندیشه‌ای) قرار می‌دهند و در حقیقت به رشد و تقویت تعامل فرهنگی پرداخته‌اند. بخشی از  موسسات فرهنگی در دام نیازهای فصلی، گذرنده و منتج به نتیجه‌های کوچک قرار گرفته‌اند و هیچ کنش و تحولی که به توسعه فرهنگی بینجامد سرلوحه‌ی کار ایشان نیست. خیل موسسات فرهنگی که فرهنگ را صرفاً در اوقات فراغت تعریف کرده‌اند نیز از این دسته‌اند که نگرشی فرهنگی محسوب نمی‌شود؛ زیرا در اینجا فرهنگ تبدیل به ابزاری صرفاً اقتصادی آن‌هم در پایین‌ترین وضعیت خود شده‌است. فرهنگ باید زیر ساخت همه‌ی امور باشد.

 

انستیتو مدرسه گفت‌وگو تلاش می‌کند تا به جای‌ آنکه یک موسسه کنش‌پذیر باشد در مسیر کنش‌گری اجتماعی گام بردارد. این مهم محقق نخواهد شد مگر با تلاشی دائمی برای بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی کشورمان ایران. در مدرسه گفت‌وگو مسئولیت‌های اجتماعی و مواردی که مستقیما با جامعه ارتباط دارند در نقطه کانونی توجه ما هستند. آن‌ها را رسد می‌کنیم و تلاش می‌کنیم به شکلی مناسب و در خور واکنش نشان دهیم. 

گروه طالبان روز سه‌شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ با صدور بیانیه مکتوبی، اعلام کرد که ادامه تحصیل دختران در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمده‌است. از فردای صدور این دستور، جنگجویان گروه طالبان در برخی ولایات و ایالات افغانستان وارد دانشگاه‌ها شدند و دانشجویان دختر را از کلاس‌های درس بیرون کردند یا مانع ورود آن‌ها به دانشگاه شدند. بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی افغانستان منتشر شده‌است، شماری از دختران هنگام ترک دانشگاه گریه می‌کنند و نیروهای طالبان با خشونت از آن‌ها می‌خواهند که دانشگاه را ترک کنند. 

ما در مدرسه گفت‌وگو به طور جدی این رفتار و تصمیم غیرانسانی دولت حاکم بر افغانستان که در سایه بیانی غیراخلاقی از دین بوده‌است را محکوم می‌کنیم و با اطلاع از اینکه عقلانیت و انسانیت همواره آدمی را به سوی یادگیری و دانش‌اندوزی تشویق و ترقیب می‌کند، تمهیداتی را برای حمایت از دختران و بانوان عزیز افغانستان در نظر گرفته‌ایم که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم. همچنین متن کامل بیانیه مدرسه گفت‌وگو درباره اتفاقات اخیر افغانستان را می‌توانید از اینجا بخوانید. 

 

مدرسه گفت‌وگو در موارد زیر فعالیت خواهد کرد:

شما چه قدمی می‌توانید بردارید

اگر شما معلمی هستید که تجربه آموزش کودکان به شکل آنلاین را در زمینه‌‌های اندیشه‌ورزی، مهارت‌‌های زندگی و هنر دارید و آمادگی همکاری به صورت عام‌المنفعه را دارید لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید.

اگر خودتان فعال حقوق بشر در افغانستان هستید یا کسانی را می‌شناسید که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا حتی با دختران و بانوان ساکن در افغانستان در ارتباط هستید لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.

در صورتی که تمایل دارید در بخشی از هزینه‌های خدمات تربیتی و آموزشی کودکان یا مربیان تحت حمایت مدرسه گفت‌وگو مشارکت کنید لطفا این فرم را تکمیل کنید. ما در تمام طول بهره‌برداری از وجه پرداختی، شما را در جریان خواهیم گذاشت. 

مفتخریم که مراکز و موسسات موثری همراه ما هستند

مدرسه گفت‌وگو همواره آمادگی همکاری با مراکز ملی و بین‌المللی را در زمینه خدمات تربیتی دارد. 

مدرس و مربی
0
دوره و رویداد برگزار شده
0
شرکت‌کننده یکتا
0
کاربر وبسایت
0