تربیت مربی گفتوگو
درباره این دوره
برای اینکه متوجه شوید چه ضرورتی در تربیت مربی کارگاه اندیشه هست، لازم است ابتدا با خودِ «کارگاه اندیشه» آشنا شویم. این توضیح مختصر بیانگر چیستی برنامه درسی کارگاه اندیشه است و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سطوح این دوره میتوانید به دپارتمان کارگاه اندیشه مراجعه نمایید:
کارگاه اندیشه فعالیتی گروهی است که با کمک تسهیلگر و مشارکت کودکان و نوجوانان شکل میگیرد. در کارگاه اندیشه به اهدافی همچون خودشناسی، خوشکوفایی و خودسامانی از طریق «گفتوگو» (با هم اندیشیدن) دنبال میشود. اعضاء کارگاه پژوهشگرانی هستند که مفاهیمی همچون مدارا، همدلی و نقادی را با یکدیگر میآموزند و از تجارب و تصحیح نظرات یکدیگر بهرهمند میشوند.
برنامهدرسی کارگاه اندیشه بر مبنای یادگیری «سرشتگرا» است. این دیدگاه در صدد است معرفت و شناخت آفاقی و انفسی را پیوند دهد یعنی علاوه بر آگاهیهای بیرونی، حسی و تجربی؛ آگاهیهای درونی و شهودی را نیز به رسمیت شناخته و از آن استفاده کند.
مربی کارگاه اندیشه میآموزد تا با استفاده از مشوقهای یادگیری در میان اعضاء تفکر خلاق، تفکر نقاد و تفکر مراقبتی را پرورش داده و آنان را با مراتب مختلف هستی، شناختها و ادراکات گوناگون آشنا نماید.
اهداف یادگیری
زمانبندی دوره
- دوره تربیت مربی کارگاه اندیشه در 5 ترم دو ماهه برگزار میشود. هر ترم این دوره شامل 8 جلسه مشارکتی آنلاین در 8 هفته (هر هفته یک جلسه) به مدت 2 ساعت و 8 جلسه 1 ساعته به صورت گفتوگوی مکتوب از طریق فضای مجازی میباشد. مربی تحت تربیت هر هفته یک جلسه گفتوگوی آنلاین و یک جلسهی گفتوگوی مکتوب را تجربه میکند.
مخاطبین دوره
- دوره تربیت مربی کارگاه اندیشه مناسب افراد بالای 20 سال است.
- کسانی که میخواهند معلم پژوهشگر شوند.
- کسانی که میخواهند تسهیلگری گفتوگو را بیاموزند.
- کسانی که میخواهند تسهیلگری برای کودکان و نوجوانان را بیاموزند.
سرفصل های دوره
-
نظر کردن (مواجهه) چه در جهان بیرون با دریافت حسی و چه در عالم درون با وهم، خیال و عقل
-
تعمق (طرح سوال، جستجو و کندوکاو)
-
کشف (دانستن و شناختن)
-
تاثیر (تغییر نسبتا پایدار)
-
نقد و تصحیح تاثیر
مربیان شما
دکتر احمدرضا آذربایجانی
متخصص تعلیم و تربیت
مهمترین دلیلی که مرا وارد عرصهی تربیت کرد اخلاقی اندیشیدن برای هنرجویان هنریام بود. یعنی دغدغهی اصلیام وقتی شروع شد که متوجه شدم اگر جانِ ما اخلاقی نباشد و به جهانِ هنر وارد شویم به جای آنکه فهمندهی زیبایی و زیبایی آفرین باشیم، برای خودمان و دیگران درد سرزا و بحرانزا خواهیم شد.
این دغدغه باعث شد تا تن خودم را در دریاهای فلسفه، روانشناسی، الهیات و تعلیم و تربیت اندکی خیس کنم و هیجان شنا در دریای یادگیری و تربیت برایم یکی از مهمترین انگیزههای زندگی بودهاست. احساس میکنم باید برای دیدن زیبایی فقط جهانبین نباشم و جانبینی را اساس شناخت خود قرار دهم. از زمانی که وارد گودِ تربیت شدهام، روزی نبوده که چیز تازهای یاد نگیرم.
برخی از سوابق و تجربیات علمی و عملی دکتر احمدرضا آذربایجانی: - دکترای فلسفه تعلیم و تربیت - مربی هنر کودک، نوجوان و بزرگسال